(untitled) (VERITAS LEGIS JOURNAL, 2026)
Бұл мақалада әкімшілік іс жүргізуде жауапкерді ауыстырудың құқықтық құралын қолдану ерекшеліктері талданады. Ол осы құжаттың құқықтық табиғатын, оның мақсаттарын және өтініш берушінің құқықтарын сот арқылы тиімді қорғауды қамтамасыз етудегі маңыздылығын зерттейді. Тиісті жауапкерді анықтау өлшемдеріне, іс жүргізу негіздеріне, оларды ауыстыру тәртібіне ерекше назар аударылады. Мақалада сот тәжірибесіне және осы институттың әкімшілік іс жүргізуде қолданылуына қатысты құқықтық статистикаға сүйенеді. Талапкерлер жауапкерді ауыстыру туралы сотқа жиі жүгінген даулардың санаттары көрсетілген. Әкімшілік сот төрелігінің қағидаттарын нығайту және жария-құқықтық даулар бойынша азаматтардың құқықтарын барабар қорғауды қамтамасыз ету мақсатында осы институтты қолдануда біркелкі көзқарас қажеттілігіне қатысты қорытындылар жасалды.